BACK
Website: www.sportmuzeum.hu Phone: 06 1 252 1696 City: Budapest
Online Discount
50%

Magyar Sportmúzeum
Category: Entertainment

Küzdelem, fájdalom, öröm…
Harc, összefogás, ölelés…
Kudarc, bukás, győzelem…

Persze tudjuk, szavakkal nem írható le az összes érzelem, mely a sporthoz kötődik, de eggyel mindenképp kiegészíthető: EMLÉKEZÉS, EMLÉKEZTETÉS.
Ez a mi feladatunk. Múzeológusoké, gyűjteményi munkatársaké sportszereken innen, pályákon túl, becses tárgyak, példás életutak közelségében.

Célunk a nagy sportteljesítmények értékének maradéktalan megőrzése, ha lehetséges, a hozzá vezető szakmai-emberi út bemutatása, a példa meg-és átörökítése. Megőrzés és inspiráció kéz a kézben haladnak. A múltból így lesz jelen. A múlt nagy pillanataiból a jelen programja. Így élhet tovább a tanítványban a mester.
A jó sportmúzeum a múltról beszél, de a jelenben fogalmaz, és a jövőt célozza. Minden generáció számára.

A Magyar Sportmúzeum a fentieket – állandó kiállítóhely hiányában – időszaki tárlatokon, különböző helyszíneken, és (talán épp ezért is) folyamatosan bővülő web-felületén is igyekszik szem előtt tartani.
Nem gondoljuk, hogy erre a feladatra egyedül vagyunk hivatottak, pláne képesek. Ezért várjuk közkinccsé tehető információikat, történeteiket, fotóikat, filmfelvételeiket a „Töltse fel!” rovatba.

Ha személyesen is megtisztel bennünket, irodáinkat megtalálja a Nemzeti Sportközpontok központjában, az Istvánmezei úton.