VISSZA
Weboldal: www.obudaitarsaskor.hu Telefon: 00 36 1 250 0288 Mobil: 00 36 20 484 2544 Város: Budapest
Online kedvezmény
változó

Óbudai Társaskör
Kategória: Szórakozás

Az 1988-as átadás óta az Óbudai Társaskör épülete, kertje, minden szeglete kínálja a lehetőséget, hogy életteli események: koncertek, zenés irodalmi estek, kiállítások teremtsenek alkalmat a társas összejövetelre. Akik hozzánk járnak, már sokan ismerik egymást, ismerik és várják az élményt, amelyet ez a hely ad.
A koncertélet legjelesebb kamarazenekarai: a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok mellett fiatal formáció: az Anima Musicae Kamarazenekar is itt tartja próbáit. Mellettük jól megfér az igényes könnyűzenét játszó Budapest Ragtime Band.
A zene folyamatos jelenléte inspiráló, a Társaskör fő profilját jelentik a klasszikus és kortárs zenei koncertek, valamint a klasszikussal határos könnyebb műfajok: a sanzon, a swing, a szalonzene.
A társművészetek találkozása is sok éve nyújt örömteli élményt. Művészeti szalonok keretében a vers, a próza épp oly otthonos, mint az élő zene a felolvasószínházi esteken.

2013-ban Krúdy Gyula halálának 80. és születésének 135. évfordulója tiszteletére Óbuda – Békásmegyer Krúdy-év keretében tiszteleg az író munkássága előtt.Az Óbudai Társaskör kezdeményezésére összefogott négy intézmény. A Társaskör, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, a Kéhli Vendéglő valamint a Mókus Sörkert és Étterem az író utolsó éveinek helyszínein, Krúdy-negyed néven, a kulturális mellett gasztronómiai élményt is kínál.

A nyári hónapokban az átriumszerű belső udvart két hatalmas gesztenyefa árnyas lombja tartja hűsen. A bensőséges hangulatú kertben koncert, opera, színház és felolvasószínház a közvetlenség élményével párosul az Óbudai Nyár társasköri programkínálatában.

Az Óbudai Társaskör Galériát a főváros ismert, progresszív kiállítóhelyei között tartják számon a kortárs képzőművészet iránt érdeklődők. A tárlatokat műfaji és generációbeli sokszínűség jellemzi.