Általános Szerződési Feltételek

I. Az OTP Travel Korlátolt Felelősségű Társaság, mint a szolgáltatás nyújtója és adatkezelő

A OTP Travel Kft. (adatkezelési nyilvántartási száma: 40231 továbbiakban: Adatkezelő, Szolgáltató) működteti a www.isic.hu internetes oldalt az „isic.hu” domain név alatt.

(OTP Travel Kft., székhely: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 7-9.,  cgj.: 01-09-060469, adószám: 10174902-2-41), levelezési cím: 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 7-9., telefonszám: +36-1-354-7313, fax: +36-354-7330, e-mail cím:

A szolgáltató és adatkezelő tiszteletben tartja a személyes adatok védelméhez fűződő alkotmányos alapjogot, amelynek tartalma szerint mindenki maga rendelkezik személyes adatainak feltárásáról és felhasználásáról, valamint a levéltitokra vonatkozó jogszabályokat.

II. VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK:

–    Alaptörvény
–    1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről
–    A magyar polgári törvénykönyv
–    17/1999. (II.5) Kormányrendelet
–    2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
–    1995. évi CXIX. törvény a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről
–    1998. évi VI. törvény az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, Strasbourgban, 1981. január 28-án napján kelt egyezmény kihirdetéséről
–    2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről

Az OTP Travel Kft. a fenti jogszabályok, valamint a fogyasztók érdekeinek szem előtt tartásával, az adatkezelésre vonatkozó egyéb hatályos magyar jogszabályok, az adatvédelmi biztos tevékenysége során kialakult adatvédelmi gyakorlat, és a jogszabályváltozások következtében még nem, de a jövőben kialakuló gyakorlat szem előtt tartásával az alábbiak szerint állapítja meg általános szerződési feltételeit, valamint adatvédelmi nyilatkozatát:

III.  Az OTP Travel Kft. által kínált termékek, szolgáltatások és azok díja

Az OTP Travel Kft. nemzetközi diákigazolvány (ISIC) és nemzetközi tanárigazolvány (ITIC) értékesítésével is foglalkozik.
Az OTP Travel Kft. a www.isic.hu oldalon biztosít lehetőséget a nemzetközi igazolványok (ISIC; ITIC) online módon történő megvásárlására. Az igazolványok típusánál a megjelenített képek valósághűek.

Szállítási díjak
Belföldi szállítási díj: postai úton történő házhoz szállítás költsége: 600,- Ft.
Külföldi szállítási díj: postai úton történő házhoz szállítás költsége: 1 100,- Ft.
Az oldalunkon rendelt igazolványok átvehetőek személyesen is, a megrendeléskor megjelölt OTP Travel irodában.

IV. Az igénylés folyamata

1.    A kiválasztott kártyatípus kiválasztása az „Megrendelés” gombra történő kattintással.
2.    Átvétel és a fizetési mód kiválasztása:
a.    Személyes átvétel: a kártyát megrendelő az általa megjelölt OTP Travel irodában veszi át és a helyszínen készpénzzel, vagy bankkártyával fizeti ki.
b.    Online fizetéssel vagy banki átutalással és postai úton történő kiszállítással történő megrendelés: az igényelt kártya ellenértékét megrendelő bankkártyával fizeti ki, majd megadja a szállítási címet, ahová a kártya postázását kéri.
3.    Adatlap kitöltése
4.    Az igazoló dokumentumok és az igazolványfénykép feltöltése.
5.    Adatok ellenőrzése, javítás: a „Vissza” gombra történő kattintással és az adatok javításával történik. Amennyiben minden adat helyes, úgy az „Igénylés” gombra történő kattintással jóváhagyható a megrendelés.
6.    Az utolsó lépés az igénylés elküldése az OTP Travel Kft. részére.
7.    Az igénylés sikeres elküldéséről a rendszer automatikus visszaigazoló e-mailt küld. Az igénylés akkor válik érvényessé, ha azt az ügyfélszolgálat telefonon, vagy e-mailben visszaigazolja.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 8.30-tól 17.00 óráig történik.
Amennyiben a megrendelés munkaidőn kívül történik, az igénylés a következő munkanapon kerül feldolgozásra.

Elállás joga
Amennyiben a megrendelt termék kiszállítása már megtörtént, úgy a kézhezvételétől számított nyolc munkanapon belül megrendelőnek joga van elállni vásárlási szándékától. Ebben az esetben az OTP Travel Kft. köteles a termékért fizetett díjat visszatéríteni megrendelőnek, legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költsége is a megrendelőt terheli.